Αυτά που δεν σας έχει πει κανένας για τα παιδιά...



Όσο κοντά κι αν είστε με κάποιο ζευγάρι, που ήδη έχει παιδιά, όσες ιστορίες και να έχετε ακούσει, σας λείπει η εμπειρία. Είναι ορισμένες καταστάσεις, που οι περισσότεροι αποφεύγουν να περιγράψουν ή απλά τις θεωρούν ασήμαντες. Εμείς τις συγκεντρώσαμε.

ΠΑΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ
Μαθαίνει τις λέξεις για να περιγράφει τα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι, τα μαλλιά του, και αυτόματα γίνεται ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια του. Ξεκινά να εξερευνεί το σώμα του, αλλά ταυτόχρονα θέλει να μάθει και το δικό σας. Δεν θα σας αφήνει ούτε στο ντους να είστε μόνοι. Απλώνει τα χέρια του, πιάνει και τραβά ότι του κάνει εντύπωση.

ΘΑ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ
Όσο υπομονή και να έχετε, όσο αναβλητικοί και να είστε, θα έρθει η ώρα να βιαστείτε να ξεφορτωθείτε τις πάνες και επιτέλους να χρησιμοποιείτε το γιο-γιο ή κατευθείαν τη λεκάνη.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Εκεί, που νομίζετε ότι τρώει τις φακές, εκεί σας λέει ότι τις απεχθάνεται κι εσείς μένετε με την κατσαρόλα γεμάτη και το στομάχι του άδειο. Στις μικρές ηλικίες τα παιδιά αλλάζουν συνέχεια γνώμη για τα φαγητά. Η αλλαγή στη διατροφική συνήθειά τους δεν είναι μόνο επειδή μεγαλώνουν απότομα κάθε μήνα, αλλά και γιατί μπορεί να επηρεαστούν από κάποιο άλλο γεγονός.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ
Εσείς μπορεί να πέσετε ξεροί από το παιχνίδι τους μέσα στην ημέρα δέκα φορές, αλλά εκείνα θα συνεχίσουν να χοροπηδούν και να σας τραβούν από το χέρι για να συνεχίσετε μαζί τους. Τα παιδιά είναι αεικίνητα σε αντίθεση με τους γονείς.

ΘΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ
Δεν σας γεμίζουν το μάτι, αλλά είναι ικανά να σας το βγάλουν. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν απίστευτη δύναμη και… συνηθίζουν να χτυπούν στα πιο ευαίσθητα σημεία σας.

ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
Κανένας δεν έχει μετρήσει τις φορές, που αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα, δίπλα στο παιδί του, επειδή ήταν εκείνο άρρωστο και ήθελε να το προσέχει. Κανένας δεν έχει μετρήσει εκείνες, που τον πήρε ο ύπνος δίπλα στο παιδί, που ήθελε παραμύθι και παρέα μέχρι ο… Μορφέας να κάνει την εμφάνισή του.

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
Στις κούνιες, τους παιδότοπους, το σχολείο, θα γνωρίσετε κι άλλους γονείς, με τους οποίους θα ξεκινήσετε να κάνετε παρέα. Είτε γιατί θα ταιριάζουν τα χνώτα σας και θα έχετε πολλά κοινά να μοιραστείτε είτε γιατί θα είναι φίλοι τα παιδιά σας και θα «αναγκάζεστε» κι εσείς να βρίσκεστε.

ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΙ
Θα έρθει η στιγμή, που θα πείτε «επειδή το λέω εγώ» ή «καλύτερα να κλάψεις εσύ τώρα, παρά εγώ μετά». Όσο κι αν πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να τα βρείτε με το παιδί σας και να είστε και οι δυο ευχαριστημένοι, αυτό είναι ουτοπικό. Και θα απαγορεύσετε και θα σηκώσετε φωνή και θα τιμωρήσετε.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑ
Όσο είναι μέσα σε μία κούνια ή ένα παρκοκρέβατο, τα πράγματα είναι σχετικά ακίνδυνα. Τα πάντα αλλάζουν, όταν ξεκινήσει να περπατά και να εξερευνά. Θα ανακαλύψετε νέους κινδύνους μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Από τις πρίζες μέχρι τις γωνίες του τραπεζιού.

ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΑΓΑΠΗ
Η αγάπη του παιδιού προς τους γονείς του είναι αγνή. Εκφράζεται με ποικίλους τρόπους και σε ανύποπτο χρόνο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά της ζωής.